Kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijzen op basis van spiertesten. Het is ontstaan vanuit de chicopractie. Een kinesioloog gaat ervan uit dat elk orgaan is verbonden met een spier of spiergroep. Door die spier te manipuleren, wordt ook het orgaan beïnvloed. Je hebt een zogenaamde sterke en een zwakke spier. Er wordt ook wel gezegd een sterke spier is ja, en een zwakke spier is nee. Vaak zijn blokkades of onbalans in het energiesysteem de oorzaak van een bepaalde klacht. Deze blokkades, spierzwaktes en/of onbalans zijn met eenvoudige technieken te corrigeren. Je verbeterd hiermee de levensenergie en het zelfherstellende vermogen. De belastbaarheid van het lichaam verbetert en klachten verminderen en/of verdwijnen.

Kinesiologie wordt gebruikt om een klacht af te bakenen en geeft meer inzicht in de aard van de problemen zoals:

* Structureel. Dit betreft de wervels, rug en bekken.

* Metabool. Allergieën, spijsvertering, vitamines en mineralen

* Endocrien (hormonaal).

* Cellulair. Overgeërfd of constitutioneel.

* Een ontsteking?

* Toxisch (chemicaliën, zware metalen)..

* Degeneratief (zwakte van organen)?

* Een insufficiëntie (tekorten vitaminen, mineralen)?

* Emotioneel.

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Neuro Emotionele Integratie - hoe we omgaan met onze emoties - hoe we reageren op onze omgeving - hoe we de dingen die ons overkomen ervaren. De meeste mensen laten hun leven bepalen door anderen. Hoe vaak ben je niet uren na een gesprek nog boos of gefrustreerd? Hoe vaak zijn we niet bang voor iets wat niet zal gebeuren? Wat bepaalt ons gedrag en ons voelen. Kortom hoe voelen wij ons dagelijks. NEI werkt door middel van Kinesiologie.

Kinesiologie vervangt nooit de reguliere geneeskunde, maar richt zich op herstel van energiebalans. Kinesiologie werkt ondersteunend en aanvullend bij de andere reguliere zorg. Bij acute pijn of ernstige lichamelijke en psychische klachten, altijd eerst jouw huisarts en/of behandelend specialist raadplegen.

Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet nodig.

Als kinesioloog schrijf ik geen medicijnen uit en test ik ook geen medicijnen, tevens stel ik géén diagnose. Kinesiologie valt onder alternatieve geneeswijzen en kan bij uw aanvullende verzekering deels of geheel voor vergoeding in aanmerking komen. Kijk hiervoor op uw polisvoorwaarden of op www.lvnt/vergoedingen.nl

Contact

M.G. Sira
Natuurgeneeskundig therapeut

CVIG nieuwsbrief

Blijf op de hoogte